Tito apporterar

Tito på väg in
för avlämning.

Tammie
Sökträning:Min Tammie
på väg... in i bild. :-)

Mattes bästa Lakka "liten" har ju två gånger i sitt liv fått tumörer bortopererade. Båda gångerna har det varit Mastocytom, grad II vilket inte är den värsta graden. Dessbättre har hon fått vara frisk senaste åren och deltagit fullt ut i det vardagliga. Apporteringträning är fortfarande det som rankas högst borsett från att äta då! ;-). Vi har deltagit på några utställningar och avslutade året i Hammarö med 1:a i klassen och 4:a bästa tik med cert så nu är hon inte bara viltspårchampion utan ävan utställningscahmpion. I April fyller hon 8 år och då ska vi äntra ringen i veteranklass, Kul!

Tito är viltspårchampion och har provat på eftersök på trafikskadat rådjur en gång. Djuret låg bara en kort bit bort så det var enkelt men vi hoppas på att han kommer få hjälpa till fler gånger. I våras tog vi 1:an i nybörjarklass på jaktprov och vi fortsätter träna på inför nästa klass. Vi har startat på Working Test i öppenklass för att stämma av lite så nu vet vi vart krutet skall läggas i träningen till våren. Han är duktig det är bara matte som måste hänga med och utvecklas i rätt riktning. Även exteriort har han börjat mogna så några varv i utställningsringen har det också blivit med gott resultat.

Vittra då, ja hon har ju varit på några utställningar och tog sina resterande två cert i somras och numera är även hon Champion. Nu när jaktsäsongen är i gång har hon kommit ut en del i skogen och det är skjutet rådjur för henne. Vi önskar naturligtvis att vi kommit ut mer men med vargarna som rör sig över jaktmarken vågar vi inte släppa henne där utan är glada de gånger tillfälle ges till jakt på annan mark. Hennes båda döttrar Tundra och Molly, som födda i juni 2009, har kommit igång bra med jakten och det är skjutet flera rådjur för dom. Molly är också en duktig eftersökshund.

Tammie, vår äldsta tik, är på semester hos mormor (Lottas mamma) i Leksand och har varit så nästan hela hösten. Vi upplever att hon mår bättre i en lugnare miljö och i synnerhet hos "reservmatte" och Tollar "syster" Hedda. I januari fyllde Tammie 10 år och än så länge har hon hälsan och är för det mesta lika flattig som vanligt, en ung hund med en vitare nos. När hon är hemma hänger hon med på det mesta vi gör utom kanske just utställning men hennes favoritsyssla är annars, fortfarande, att gräva sork.