Calzeat Causin Rumours "Leicester" 2019-03-12
Vårt senaste tillskott till familjen som inte var tänkt. Kunde inte motstå så nu har vi en hane igen och en avkomma till en av våra egna hundar. Vi får se vad det blir av den här gossen...
Gwenrose A Special Kind Of Magic "Karma" 2016-08-20
En väldigt speciell tjej på många sätt!

Flatcharm Chelsea Whopper "Chelsea" 2014-03-26
Vår Chelsea och är en pigg, glad och busig tjej och även vår första Flat som är född tjuv! 2019 hade hon sin första valpkull...
Chelsea 3 månader

HAR FLYTTAT

Känneparkens Jilla "Datja" 2013-11-30
Datja har flyttat med Kjelle och ägs nu endast av honom. Vår Västsibiriska Laika heter Datja och är ett hår av hin ;) Hon känns bitvis mer som katt än hund. Förmodligen är det urhunden i henne som lyser igenom. Hon är nyfiken, orädd och full av energi. Det är tur för oss att vi har Dumle som är oöm och mer än gärna ställer upp på all sorts lek... Vi har inte hunnit med så mycket ännu men hon tränas i viltspår och det saknas endast en etta för Championat. Vi har börjat släppa henne en del med skyddsväst och gps på och hon söker ut bra. Förra hösten fick hon prova på gris i Boda vildsvinshägn. Hon visade bra dåd och lagom respekt men blev lite väl snabbsprungen. Med mer övning kommer det bli bra! Hon har även skällt på älg i 20 min och visar bra intresse vid spårkontakt.

 

I VÅRT MINNE

SE VCH Engsboda A Kind Of Sugar "Dumle"
2012-05-27--2016-10-03
Vår bruna flatkille har hunnit bli 2,5 år och han är fortsatt mycket hund men har mognat en hel del. Det är riktigt roligt att träna med eftersom han är väldigt samarbetsvillig och besitter stor arbetslust. På vår tävlingsdebut den 6/8 på unghundsderbyt i Dalarna upplevde jag att både hans stadga och följsamhet är på plats och han är även duktig på att fokusera på arbetet. Till FM hade vi även fått till bättre avlämningar och lyckades få 90/100p i unghundsklass. Viltspår har vi också gått, både anlags- och öppenklass och med fortsatt träning tror jag han kan bli en duktig eftersökshund. I augusti 2013 startade vi på B-prov även fast vi inte var helt klara med viltavlämningarna vilket resulterade i ett 2:a pris. Våren 2014 tog vi vår etta och till hösten debuterade vi i öppenklass med ett 2:a pris. På WT har vi tagit oss igenom öppenklass med varierande resultat så nu är det elitklass som gäller för vår del.

J SE UCH Böjentan's Deijliga Skogsvittra "Vittra"
2005-02-27--2016-05-30
Vittra har flyttat till våra bästa vänner så henne träffar vi ofta. Hon är en jakthund men hemmavid ser hon mest ut som en söt knähund som charmar de flesta. Hon är en riktig soffpotatis som inte gör sig nån brådska när det är dags för morgonpromenad men när vi väl kommit ut då är det en helt annan hund. Vittra är en nyfiken, pigg, och glad hund som är vänlig och social både mot människor,hundar och katter. ;-) Jaktsäsongen är naturligtvis höjdpunkten på året när hon får göra det hon är skapt för och tycker är absolut roligast.

Duckpond Mocca Bean "Tammie"
2001-01-05--2014-03-24
Tammie var en lugn, stor tik som även besatt en stor personlighet. Hon var inte typiskt flattig, ganska reserverad och arbetade helst inte och skulle hon mot förmodan göra det någon gång så snodde hon helst någon annans jobb och utföde det på egen hand! Vår första gemensamma "unge" ;-) som reserverat en alldeles speciell, extra stor, plats i husses och mattes hjärtan. Sista såg man man att hon inte var någon ungdom längre. Sämre syn och hörsel, stela ben men hon stapplade med på promenaderna in i det sista och fick till och med ett och annat flatfnatt fastän kroppen inte riktigt hängde med som förr.

SE VCH Toffedreams Turncoat "Tito"
2006-09-04--2013-06-02
Tito hann aldrig fylla 7år. Han var en helt ljuvlig kille som först sista året maffat på sig och blivit riktig stilig. Jag är så tacksam för att jag fick ha honom hos mig om än inte tillräckligt länge. Tack Lena & Claes för att jag fick just honom! Han var otroligt nyfiken, samarbetsvillig, lyhörd och riktigt skoj att umgås med. Han var lättlärd, fokuserad och glad i att apportera. Han hade ett stort viltsug och den av flattarna som glatt gav sig efter en älg eller in i ett vildsvinssnår!

LP1 SE VCH SE U(U)CH RLD N Söklustens Rolls-Royce Black Shadow "Lakka" 2003-04-16--2012-11-29
"Mattes" söta lilla tik, en flatt ända ut i klospetsarna, med en tunga som en iller och en svans som nästan aldrig vilade. En mycket lyhörd och samarbetsvillig tjej med lagom fart ute och lugn inne. Det vill säga, UTOM när det vankades mat, och då menar jag inte bara hundarnas! Tappa en knappnål utanför ytterdörren, då blev det livat i luckan, det kunde ju vara en MAT tjuv som måste skrämmas iväg.